HENRY KLOSS
LILLE, LÆKKER OG MED KNALDGOD LYD 
  
Henry Kloss er kommet på alles læber. Hans firkantede kasser i valnød, kirsebær eller ahorn pryder alverdens hjem.
Hos Galten Radio & Tv forhandler vi alle modellerne:

Henry Kloss – En klassiker
 
Henry Kloss radioer er alle skabt i en kompromisløs søgen efter at opnå den bedst tænkelige lyd. Kombinationen af stilrent og elegant design samt valget af udsøgte materialer er egenskaber, som karakteriserer alle Henry Kloss radioer.

Den amerikanske lydingeniør og højttaler designer, Henry Kloss, døde i 2002 og var hele sit liv en pionér indenfor sit felt. Han var blandt andet med til at opfinde Dolby®-B og projektionsfjernsynet samt både kvalitetshøjttalere til computere og ikke mindst bordradioerne KLH 8 og 21, som i 50’erne satte helt nye standarder for FM modtagelse
At Henry Kloss radioerne er blevet så populære skyldes blandt andet, at han var den første og indtil videre også den eneste i verden til at bruge mobiltelefonteknologi i sine radioer. Denne teknologi er hemmeligheden bag den meget præcise tuning og suveræne lydgengivelse, alle Henry Kloss radioer har.
Henry Kloss’ radioprogram omfatter i dag tidløse klassikere som Model One, Model Two og Model Three, og nu er nye modeller på vej til også at opnå denne status.
Efter Henry Kloss’ død videreføres den legendariske lydvirksomhed i dag af hans ven og partner gennem mere end 30 år, Tom DeVesto. Med samme grundlæggende filosofi om altid at skabe den bedst tænkelige lyd i et eksklusivt design, betyder det, at vi også fremover kan nyde og glæde os over de fantastiske radioprodukter.
SongBook og Model DAB er nye radioer designet af Tom DeVesto, som med respekt for det elegante, tidløse og klassiske Henry Kloss design samt med integrering af ny og avanceret teknologi således bevarer ideologien om suveræn lyd i eksklusivt design.


MODEL ONE – Enkel og elegant

 

Man behøver ikke at være designer for at se, at Model One fra Henry Kloss ser godt ud. Man behøver heller ikke at være radiofreak for at høre, at den også lyder godt. Ja, faktisk langt bedre end andre radioer i samme størrelse.

Lyden var også det vigtigste for Henry Kloss, da han udviklede Model One. Han valgte, som den første og hidtil eneste i verden, at bruge mobiltelefonkomponenter til radioen, hvilket er årsagen til den meget fine tuning, som kan opleves på Model One.

 

Radioen kan via den indbyggede antenne modtage kanaler, der ellers kan være svære at opfange, og samtidig har den en usædvanlig god lydgengivelse.

Med sine kun tre knapper, en enkelt højttaler og et smukt stilrent design, bryder radioen med årtiers endeløse parade af sølvgrå plastikkabinetter. Model One passer lige ind på skrivebordet, i køkkenet, i sommerhuset eller der, hvor man gerne vil have suveræn lyd, som også er en fornøjelse at se på. Model One fås i flere farver.

 

 

MODEL TWO – Den smukke lydoplevelse

 

Vink farvel til vanetænkningen. Stereoanlæg behøver ikke længere fremstå som massive, sorte klodser, der dominerer stuen. Model Two Complete med Model CD og Model Subwoofer er i stedet både kompakt, smukt og anderledes samtidig med, at det til fulde opfylder de mest kræsne krav til lydkvalitet.

I det indre er hver enhed født med komponenter af samme høje kvalitet, som er anvendt i de andre Henry Kloss radioer, dog med en lang række nye tilføjelser. Eksempelvis kan den aktive Model Subwoofer kobles til Model Two via en særlig udgang og derved udvide lydbilledet med en distinkt bas.

Ud over at være yderst let at anvende har teknikken gjort det muligt at gøre Model CD´s dimensioner meget kompakte og næsten identiske med Model Two´s mål.Henry Kloss har udviklet en lademekanisme, der gør det muligt at indføre CD´en frontalt. Model CD kan tillige betjenes ved hjælp af en fjernbetjening på størrelse med et kreditkort.

Hvert element kan naturligvis købes for sig, men i dette tilfælde er tre ikke én for meget, så hvorfor egentlig snyde sig selv for nydelsen ved at lade alle dele spille sammen?Model Two fås i flere farver.

MODEL THREE – En smuk start på dagen
 

Nu kan morgenvækningen gøres til en ren fornøjelse. I stedet for bippende vækkeure eller skrattende clockradioer vækker Model Three sanserne til live med suveræn lyd, elegant design og enkel betjening.

Model Three følger samme grundidé som de foregående modeller i rækken – en unik kombination af moderne teknologi og et diskret, klassisk design, hvor lydkvalitet, brugervenlighed og enkelthed har højeste prioritet.

Uret er diskret oplyst hele tiden, så man også i løbet af natten kan aflæse tiden. Indstillingen af Model Three adskiller sig også fra de sædvanlige plastikudgaver med digitalure, som ofte kræver grundige studier af manualer og adskillige tryk på knapper hver eneste aften. På Model Three drejes aluminiumskransen blot omkring uret, indtil en rød pil i urskiven peger på det tidspunkt, hvor man ønsker at blive vækket.

Model Three indeholder selvfølgelig også uundværlige clockradio funktioner som for eksempel slumreknap, når man lige vil tage et par minutter ekstra på øjet om morgenen, og sleep-funktion så man kan falde i søvn til lyden fra radioen om aftenen.

Til Model Three kan tilkobles Dual Alarm Speaker, som har separat ur og ekstra højttalerenhed. Ud over, at radioen dermed gengiver musikken i stereo, kan der med de to ure indstilles to forskellige vækketidspunkter.

Det er desuden muligt at koble Model CD og Model Subwoofer til radioen, hvis man ønsker et kompakt stereoanlæg af høj æstetisk og lydmæssig kvalitet i sit soveværelse. Model Three fås i flere farver.